Qui es quedarà amb les criatures confinades?

Permís retribuït per atendre els i les menors pel tancament total o parcial de les aules.

Qui es quedarà amb les criatures confinades?

PETRA Maternitats Feministes demana al Govern Estatal que prengui mesures segures i equitatives per a la tornada a l’escola, que tinguin en compte les necessitats físiques i emocionals de la infància, atenent les demandes de les famílies i del professorat.

En algunes comunitats autònomes s’ha anunciat que s’enviarà a casa a passar la quarantena les nenes i nens si es detecta un cas sospitós de coronavirus a l’aula. En altres, s’està comunicant que les classes seran semipresencials.

Novament seran les famílies les que hagin d’atendre i acompanyar en les tasques escolars els i les menors amb el tancament total o parcial de les aules, en el cas de quarantenes de manera precipitada. Perquè no tornin a recaure sobre les dones les cures a costa de posar en risc els seus llocs de treball o empobrint-se encara més (amb excedències, reduccions de jornada o deixant la feina), proposem:

Que es legisli de manera immediata un permís universal i remunerat per l’Estat perquè la mare o el pare que treballin de forma assalariada, autònoma, treball domèstic, etc. puguin fer-se càrrec de la cura de les seves filles i fills que estiguin en quarantena, o bé hagin d’acollir-se al règim semipresencial d’ensenyament, o qualsevol altra incidència que pogués contemplar-se en l’escolarització a conseqü.ncia de Covid-19, deixant els i les menors sense poder assistir presencialment a l’escola.

Durant el confinament hem estat les mares les que hem assumit la major part de les cures,les més castigades per la precarietat laboral i no volem que torni a recaure sobre les nostres esquenes l’absència de mesures de les administracions. Tampoc volem que recaigui sobre les persones que estan en situació de risc (àvies i avis), ni sobre altres dones en situació laboral més precària (cuidadores externes, treballadores de la llar, etc.) posant en risc la seva salut.

Adhereix-te a la demanda PETRA Maternitats feministes:

Signa: Petra Maternitats Feministes

Imatge de Selva Amaro

Log in with your credentials

Forgot your details?