10|01:: 10h:: Ciutat de la Justícia RODA DE PREMSA

Totes les que puguem, demà a les 10h a la Ciutat de la Justícia per a fer suport a aquesta convocatòria!

Comunicat de premsa:

Diverses organitzacions de dones denunciem els actes continuats de violència explícita contra les dones que s’han realitzat a l’ampar de l’anonimat de les noves tecnologies.

Aquest tipus de manifestacions d’odi explícit contra les dones, de sadisme, de normalització i fins i tot banalització de la violència contra les dones, no poden quedar impunes.

El rebuig no pot venir únicament dels grups de dones que dia a dia veiem les dramàtiques conseqüències de la violència masclista, sinó que també hem de sentir-nos encoratjats i encoratjades com a persones i com a ciutadanes i ciutadans a denunciar diàriament aquests tipus d’actes que perpetuen la violència vers les dones.

Enguany han mort 57 dones a l’Estat espanyol, segons fonts de organitzacions de dones i 48 segons dades oficials,  entre elles algunes dones molt joves i fins i tot una noia de 14anys. Les xarxes socials per tant són un altre element de risc a nivell social, poden promoure el control, l’assetjament, i l’enaltiment de la violència d’una manera anònima. Per tal de lluitar contra aquesta impunitat hem decidit des de TAMAIA Viure sense violència, la Plataforma contra les violències de gènere, Safareig,  el grup d’investigació Antígona-UAB i Dones Juristes denunciar aquest perfil i exigir que les institucions i autoritats pertinents es responsabilitzin en la presa de mesures en relació a aquests actes però també en relació als actors que de forma concreta els cometen.

I per això, convoquem una roda de premsa el dia 10 de gener a les 10h a fora dels jutjats de la Ciutat de la Justícia (Porta Gran Via)

Log in with your credentials

Forgot your details?