20/02- 30/03::. Exposició ‘Hijas de Ningún Dios’ a Can Basté de Núria López

Hijas de Ningún Dios és un projecte documental sobre el tràfic de dones a Mèxic per a convertir-les en esclaves sexuals, que dóna veu i visibilitat a les víctimes d’aquest gravíssim drama. El tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual és una de les majors violacions dels drets humans, una forma d’esclavitud moderna i una de les cares més amargues de la violència de gènere.

Actualment, el tràfic de dones i nenes destinades a l’explotació sexual és el segon negoci més lucratiu a Mèxic, només superat pel tràfic de drogues, segons un informe elaborat per la Comissió Nacional de Drets Humans i el Centre d’Estudis i Recerca en Desenvolupament i Assistència Social. Es tracta del país del continent americà on hi ha un major nombre de dones desaparegudes que han acabat en la prostitució forçosa.

Núria López Torres. Fotògrafa documentalista. Centra el seu treball en temàtiques relacionades amb la dona, el gènere, les identitats, les violències i les sexualitats. Aborda els temes des de l’antropologia social convertint alguns dels seus treballs en assajos fotogràfics.

Combina els seus projectes personals amb la seva col·laboració com a freelance en mitjans nacionals i internacionals, curaduria en esdeveniments fotogràfics i la docència en centres especialitzats de fotografia. És membre de l’organització de fotògrafs, escriptors i periodistes GEA PHOTOWORDS i autora del llibre “Sex and Revolution in Cuba”.

INAUGURACIÓ: 20 de febrer a les 20h a l’Espai Fotogràfic de Can Basté Barcelona.

 

+ info: https://www.canbaste.com/events/hijasdeningundios/

 

Log in with your credentials

Forgot your details?