27/02::. Ciutat Vella recorda els ‘Remomboris del pa’

Ciutat Vella recorda els Rebomboris del pa

Un faristol de memòria a la plaça de Sant Agustí vell rememorarà la revolta popular contra la pujada del preu del pa que es va produir a Barcelona el 1789.

El proper dimecres 27 de febrer, a la plaça de Sant Agustí de Vell, es farà el descobriment d’un faristol de memòria històrica que recorda els fets ocorregut a Barcelona l’any 1789 coneguts com els “rebomboris de pa”.

Al faristol, s’explica la revolta popular que van protagonitzar principalment les dones, com a protesta contra l’increment del preu del pa. Durant la avalots es va cremar el pastim, el forn central de la ciutat, i també es va van envoltar les seus d’algunes  institucions i la casa del capità general de Catalunya, el comte del Asalto. Finalment les autoritats van concedir la rebaixa del preu del pa.

Arrel dels fets, va començar una dura repressió contra la població que va comportar l’execució a la forca de sis persones, entre elles una dona, Josefa Vilaret, coneguda com La Negreta.

L’acte de descobriment de la placa està previst que comenci a les 13h i comptarà amb la presència de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

+ info: https://ajuntament.barcelona.cat/ciutatvella/ca/noticia/ciutat-vella-recorda-els-rebomboris-del-pa_775286

Log in with your credentials

Forgot your details?