als moviments socials i sectors en lluita. Carta de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït

Companyes, companys,

La Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït es va crear l’any 2007 i està formada per dones a títol individual i per grups del moviment feminista en complicitat amb altres moviments socials – col·lectius, partits, sindicats, organitzacions professionals etc.

Des d’aleshores, hem lluitat per una llei que reguli els Drets Sexuals i Reproductius de forma satisfactòria per les dones i si bé l’aprovació de la llei Orgànica 2/2010 de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (en vigor des de l’1 de juny del 2010) ha estat una gran conquesta en alguns aspectes, aquesta llei no suposa la despenalització de l’avortament per decisió pròpia de les dones.

Durant aquests anys hem acumulat una trajectòria d’adhesions de diverses institucions i col·lectius, en forma de mocions, resolucions i manifestos. Entre elles, aquest setembre hem aconseguit el compromís del Parlament de Catalunya en la garantia i blindatge dels drets sexuals i reproductius i el dret al propi cos de les dones i, també, una posició a favor de la Comissió materno-infantil i de drets sexuals i reproductius del Departament de Salut.

Ara, però, l’ofensiva reaccionaria i patriarcal del Govern del Partit Popular i dels sectors ultra és tan forta com per que estigui en perill la legislació actual i ens arrisquem a tornar a situacions d’indefensió i il·legalitat similars a les dels anys 80.

Ara, més que mai, creiem que cal continuar enfortint les xarxes de suport entre col·lectius i per això us convidem a un acte polític amb el que volem recollir el vostre suport i parlar d’aquests temes i de quina és la postura i propostes d’acció dels moviments què formeu part. Serà el proper divendres, 15 de novembre, a les 19h a la Bonne (sant Pere Més Baix, 7).

A més, us demanem que quan el Govern del Partit Popular aprovi en Consell de Ministres la seva contrareforma de llei veniu amb nosaltres a mostrar el vostre rebuig davant les Delegacions del Govern o les seus del PP de la vostra localitat per fer una casserolada a les 19h.

En la defensa dels drets de les dones, no ens callaran!

https://www.facebook.com/events/1383295561912389/?ref=22

Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, octubre de 2013

131115_AlsMovimentSocials_CampanyaDretAvortament

Manifest_28S_2013

Log in with your credentials

Forgot your details?