[Comisión 8M] Ante el Ruido: Seguir Defendiendo lo Esencial

Des de Ca la Dona, espai feminista de Barcelona, el qual aplega una diversitat de projectes i col·lectius feministes, volem fer públic el nostre suport a les companyes de la Comissió del 8-M de Madrid, qui aquests dies, en un comunicat, han denunciat que han estat objecte de manipulacions de la realitat amb informes falsos i maniobres polítiques. A més, algunes d’elles han patit pràctiques policials que suposen una manca de garanties d’un “Estat de Dret”. Han rebut pressions per anar a fer declaracions davant la policia, en ple estat d’alarma, per la convocatòria de la manifestació del 8 M.
Les feministes de Ca la Dona sabem que les massives mobilitzacions dels 8 de Març són el resultat del treball anònim de milers de dones, lesbianes i trans que formen part de moltíssims col·lectius, com assenyalen les companyes en el seu comunicat:
“som dones comunes organitzant-nos per a lluitar pel comú. Som un moviment social, horitzontal, assembleari. Som tu i jo, som nosaltres”.
No és el primer cop que ens criminalitzen. Ho tenim clar, continuarem ocupant els carrers per a defensar els nostres drets. Les massives mobilitzacions del 8 de Març van ser una resposta d’autoorganització i autodefensa feministes per posar de manifest que les nostres vides segueixen marcades per les desigualtats, per les violències masclistes, per la precarietat, per les exclusions socials i laborals, pels desnonaments de les nostres llars, pel racisme i per la manca de responsabilitat de la societat patriarcal i de l’Estat en els treballs de cures.
Al inici de l’estat d’alarma davant la pandèmia del COVID-19 ja ens vam manifestar, tot reivindicant que: “Ara més que mai, les vides han d’ocupar el centre, per sobre de l’individualisme i de la cultura de la por. Aquests valors feministes són la millor recepta contra el coronavirus”. Fa anys que alertem de la crisi de cures i ara l’estem veient amb la pandèmia del COVID 19. No es tracta d’un fet conjuntural, sinó que la crisi de les cures és estructural. Per això, creiem que és necessari canviar el paradigma i el model neoliberal basat en la creença de l’autosuficiència individual i posar, definitivament, la cura de la vida en el centre. Les feministes no ens cansarem de repetir-ho!

Log in with your credentials

Forgot your details?