Comunicat: Suport a la Vaga Feminista #8M2019, des de Ca la Dona

Ca la Dona donem com sempre TOT el nostre suport a la vaga feminista 8M i fem difusió d’aquest comunicat de la vaga, després de l’Assemblea de diumenge.

 

 

 

COMUNICAT — VAGA FEMINISTA

Davant els intents d’intoxicació mediàtica, l’organització de la vaga feminista general, social, de consum i de cures del 8 de març de 2019 i la Comissió 8 de març, que organitza la manifestació del 8M2019, volem comunicar el següent:

El diumenge 20 de gener a les 10.30 a Ca la Dona, espai del moviment feminista autònom a Barcelona, es va realitzar una assemblea general de les comissions i nuclis territorials que estan muntant la vaga feminista del 8M, a la que van assistir un centenar de dones, lesbianes i trans, representants de diverses organitzacions arreu de Catalunya.

Durant l’assemblea, un grup de dones que es van identificar com a membres del Moviment Democràtic de Dones, el Partit Feminista i el Partit Socialista, algunes de les quals van afirmar que venien d’altres punts de l’Estat espanyol, es van comportar d’una manera absolutament autoritària: van exigir que l’assemblea es fes en castellà; van voler forçar una votació per eliminar la Comissió de Treball Sexual, el que va motivar una negativa general de les participants, que no van voler excloure a ningú, i van insultar i ridiculitzar a dones migrades i trans, a treballadores sexuals i al conjunt de les assistents.

Per segon any consecutiu, i continuant la proposta de la Vaga de Totes sorgida el 2014, la vaga feminista s’està organitzant a partir de nuclis sectorials i territorials autònoms que funcionen horitzontalment arreu de Catalunya, i s’articula a partir d’una xarxa on tenen cabuda totes les treballadores, assalariades i reconegudes o no, que s’autoorganitzen pels seus drets laborals i socials. I aquelles que denuncien el sistema econòmic de precarització i esclavatge contra les dones migrades.

A Catalunya, les treballadores sexuals porten molts anys organitzades en defensa dels seus drets i s’han constituït com una de les comissions de la vaga. Al moviment feminista coexisteixen postures diverses sobre la naturalesa i reconeixement del treball sexual o prostitució, i així es reflecteix en les diferents comissions creades per la vaga.

Als espais organitzatius i físics del moviment feminista no s’admeten conductes violentes de cap mena. No tolerarem cap agressió verbal, ambiental, física o emocional a les nostres assemblees.

El moviment feminista és autònom, independent i horitzontal. Per tant, no hi ha cabuda per ingerències ni imposicions de cap organització social, sindical o política.

L’any passat, el moviment feminista de base va aconseguir aixecar una vaga general, social, de consum i de cures a nivell internacional durant 24 hores. A l’Estat espanyol, sis milions de persones van secundar la vaga a l’àmbit del treball assalariat i el moviment feminista va protagonitzar mobilitzacions històriques a viles i ciutats. Un any després, exigim la retirada de les multes administratives a les companyes represaliades pel Departament d’Interior de la Generalitat i altres administracions de l’Estat per participar a accions de la vaga de l’any passat.

Caminem juntes cap a la vaga feminista mundial del 8M 2019, des de l’autoorganització, la diversitat i el respecte, perquè el feminisme és una alternativa sistèmica davant les violències del capitalisme, el patriarcat i el racisme i la barbàrie dels feixismes. Aturem el món durant 24 hores per capgirar el sistema!

Juntes ho aturarem tot un altre cop. Per això, us convidem a trobar-nos el diumenge 10 de febrer a les 10.30 a Ca la Dona per seguir organitzant una vaga de totes i per a totes.

Us animem a adherir-vos a aquest comunicat per expressar el vostre suport. Visca, visca, visca, la vaga feminista!

Adhesions: comunicacio@vagafeminista.org

 

Més info: aquí.

Log in with your credentials

Forgot your details?