Escola Feminista d’Estiu, 3 i 4 de juny de 2011 al CCD Francesca Bonnemaison

Tota la informació d’última hora Escola: https://www.caladona.org/escola-feminista/

La Xarxa Feminista, Ca la Dona i activites independents… estan preparant la 2a. Escola Feminista d’Estiu: 3 i 4 de juny 2011. UTOPIES FEMINISTES, COSSOS INSUBMISSOS – Dossier EFE 2011

L’Escola d’Estiu 2011 ja està posant fil a l’agulla! Per segon any volem crear un espai participatiu on compartir coneixement feminista des de les dones i entre totes perquè pensem que les nostres mirades i experiències són el material més valuós que tenim!

Des de la Comissió organitzadora us proposem reflexionar sobre 3 eixos: l’heteronormativitat, el racisme i la construcció d’alternatives al capitalisme patriarcal. Volem compartir les visions que no ens permeten viure en llibertat i alhora imaginar i construir alternatives reals. Tot això partint de la teoria però també des dels nostres cossos, territori on prenen forma tant la vivència com la resistència patriarcal.

Proposta de treball:

Divendres 3 de juny:

16.30 Arribada i hola, com va tot!

17 h: Presentació de la sessió sobre l’heteronormativitat com a eix poder. Esdevenirs feministes. Volem denunciar i parlar en primera persona sobre com ens afecta l’heteronormativitat, situar els diferents feminismes que coneixem, què en pensem i sobretot què hem aprés de cadascun d’ells.

17,30-20h. Treball en grups i posada en comú

Dissabte 4 de juny:

10.30h. Arribada i hola, com va tot!

11h. Presentació de la sessió sobre: Nos-altres feministes, els racismes que vivim. Analitzarem el racisme present al moviment feminista, partint de la reflexió sobre “nosaltres” i “les altres”, i dels plantejaments que qüestionen el subjecte feminista occidental i blanc, com els feminismes postcolonials.

11,30-14,30h. Treball en grups i posada en comú

Pausa dinar i Acció conjunta contra les violències

de 16h: Mons Feministes : xarxes de solidaritat i de relacions alternatives al capitalisme patriarcal, heteronormatiu i racista. Volem activar els imaginaris feministes col·lectius que permetin crear alternatives reals, imaginar, construir, proposar. Com vols viure el teu feminisme a l’entorn de la comunitat?

16,30-19h. Treball en grups i posada en comú Genealogies com a eix transversal durant tota l’Escola per recordar dones estimades que ens han deixat.

Us convidem a totes a enviar-nos textos, escrits, sensacions, impressions que us suggereixin els temes plantejats.Properament penjarem alguns textos a la web per a que ens ajudin a aprofundir en els temes. Animeu-vos a participar i reserveu-vos les dates!!!!

ON?: L’Escola Feminista d’Estiu 2011 es farà al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.

Més informació: http://www.xarxafeminista.org/ i https://www.caladona.org/escola-feminista/

ORGANITZEN

Ca la Dona

Xarxa Feminista

Activistes independents

COL·LABORA

Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Log in with your credentials

Forgot your details?