La 6a Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere passa per Ca la Dona

Encuentro_1La 6a Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, que es realitza a Barcelona del 15 al 17 d’abril, passarà per Ca la Dona divendres vespre.

Més de 100 periodistes de més de 25 països participen a la Trobada que compte amb un atapeït programa amb taules rodones, de diàleg, grups d’estudi i xarxes que treballen en comunicació i gènere,

Programa 2016_ RIPVG_ CAT

Representacions rellevants

Hi ha representacions de grups de periodistes que porten diversos anys treballant en la perspectiva de gènere i des del feminisme. Algunes de les llatinoamericanes són CIMAC (Comunicació i Informació de la Dona), SEMLac (Servei Especial de la Dona per a Llatinoamèrica i el Carib), SemMéxico i la Xarxa Colombiana de Periodistes amb Visió de Gènere. També hi haurà l’espanyola Ameco (Associació Espanyola de Dones Professionals dels Mitjans de Comunicació), la catalana ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya) o el recent Origen (Observatori Regular per la Igualtat de Gènere a Noticiaris), a més de la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació amb Visió de Gènere i de la GAMAG-Europa (Global Alliance for Media and Gender).

Temes d’urgència

En la 6a Trobada s’espera obtenir posicionaments concrets sobre temes d’actualitat i d’urgent atenció per part dels mitjans de comunicació, tots relacionats amb donar a les dones un espai sense discriminació i sense violències.

Això inclou la defensa dels drets humans, igualtat de condicions en espais públics i de poder, així com en l’esfera laboral i el seu reconeixement, atendre les situacions de les persones refugiades i la major vulnerabilitat que tenen les dones en escenaris de conflicte, la migració, la feminització de la pobresa, a més de la situació de les pròpies periodistes en l’exercici de la seva professió, entre d’altres.

Font: La Independent

Log in with your credentials

Forgot your details?