18/09 Ocupa la Plaça Sant Jaume: NO a la renovació del permís ASCÓ

ocupalapltanquemasco

A Ca la Dona donem suport a la CAMPANYA PER A LA NO RENOVACIÓ DEL PERMÍS DE LA CENTRAL NUCLEAR D’ASCÓ

Adhereix-te a la campanya de resistència. Ja som més de 400 entitats.

OCUPA LA PLAÇAOCUPA LA PLAZA – OCCUPIES THE SQUARE

Diumenge, 18 de setembre, entre les 12 i les 14 hores a la Plaça de Sant Jaume, de Barcelona.

Demanem que no s’allargui el permís de funcionament de la Nuclear d’Ascó.

Us convidem a l’acció de denúncia. Us preguem difoneu aquesta convocatòria entre les persones del vostre entorn. Us hi esperem.

ascó caducaDEMANDA:

El proper 1 d’octubre el govern de l’Estat ha de decidir si renova o no el permís de funcionament de la central nuclear d’Ascó, a la Ribera d’Ebre, Tarragona.

Ascó és una central amb greus problemes d’estructura. Ha acumulat gairebé un centenar de problemes de funcionament en els darrers 4 anys. El més greu el 26 de novembre de 2007, amb una fuita massiva de partícules radioactives que va contaminar els edificis i l’entorn, arribant fins la costa. La direcció de la central i el Consell de Seguretat Nuclear van amagar la contaminació durant més de 4 mesos, posant en perill el medi ambient i la salut de la població, fins que Greenpeace va denunciar el que havia passat. Encara se n’han de depurar les responsabilitats legals.

A més, Ascó està construïda sobre un terreny inestable, el que augmenta el perill.

La catàstrofe de Fukushima, al Japó ha suposat un altre advertiment de fins a quin punt un accident nuclear esdevé una catàstrofe permanent per a la seguretat i la vida de les persones: durant dècades la vida resulta afectada, la població ha de ser desplaçada, i la contaminació es dispersa a milers de quilòmetres, afectant l’aire, l’aigua i els aliments. A Catalunya ja en vam tenir un seriós advertiment l’octubre de 1989, amb l’accident nuclear de Vandellòs 1.

Ascó porta funcionant 29 anys, i deixarà com a llegat un mínim de 1300 tones de residus radioactius que s’hauran de mantenir en un lloc segur, ja que emetran radiació durant milers d’anys. Cada any que funciona la central afegeix unes 50 tones més d’aquests residus als que ja existeixen.

L’energia que produeix Ascó es pot substituir per la que generen altres tecnologies que no són tan perilloses: centrals de cogeneració amb gas, hidràuliques, eòliques, solars o geotèrmiques. De fet, les nombroses vegades que la central ha estat aturada no s’ha notat en el subministrament elèctric.

Per tot això demanem que no es concedeixi la renovació del permís de funcionament d’Ascó, l’1 d’octubre de 2011.

Catalunya, estiu del 2011.

http://www.totsdos.es/tln-enti/ adhesions via web

http://www.tanquemlesnuclears.org/ adhesions via correu electrònic + tota la info campanya

protesta i sobreviu - la nostra pancarta a la mani juny 2011: nuclear? no gràcies!

Més fotos Nuclear? No gràcies!: http://picasaweb.google.com/imatgescaladona/

PDF de les nostres banderoles Nuclear? No gràcies!: https://www.caladona.org/wp-content/pujats/2011/05/antinuclear-banderoles.pdf

Log in with your credentials

Forgot your details?