Volem un país lliure, amb treball digne. Donem suport a la lluita de les Kellys!

Agraïm a les companyes Carmen i Isabel, de Las Kellys Barcelona, haver vingut a Ca la Dona i donar-nos l’oportunitat de trobar-nos, compartir lluites i desitjos per un país millor, segures que, entre totes, sera realitat. Volem expressar el nostre suport a la lluita de Les Kellys amb aquest text: Volem un país lliure amb Treball Digne. Autora Roser Pineda, Feministes per la Independència.

“La mobilització sindical de les Kellys permet una reflexióimportant que hauríem de tenir present per construir UNA REPÚBLICA FEMINISTA.

El nom de les Kellys prové d’un joc de paraules referent a lasKelimpian. Les Kellys són treballadores assalariades de neteja i són un exemple clar de les contractacions més precàies, de jornades interminables, de condicions d’explotació inhumanes, tot dintre d’una indecent normalitat i legalitat que ve dictada pr la cultura patriarcal i el mercat capitalista d’explotació laboral.

Les autoanomenades Kellys són dones que treballen principalment en hotels: fan les habitacions, els llits, netegen la roba, els vàters i els banys. Cobren 2 euros per netejar una habitació  i la seva feina representa moltes vegades un risc per a la seva salut.

La feina de les Kells és important i necessària perquè cada matí surtin de l’hoten persones perfetament descansades, netes i presparades per a les seves activitats. Sense el treball de les Kellys la vida seria molt complicada. Ens podem imaginar la vida sense les que netegen? Que difícil seria! El mateix que passa en cada casa. Com seria una vida amb els banys bruts i la roba sense rentar? Qui neteja els nostres vàters, les nostres habitacions? Qui renta i planxa la nostra roba? Qui ho fa, cobra per fer-ho? Quin salari? És evident que la cultura patriarcal menysprea coses tan importants per a la vida de les persones com són les tasques de cura i la neteja, imprescindibles per sostenir la vida. Són activitats considerades com un temps residual, no productiu i esdevenen un treball invisible, en primer lloc perquè les hem de fer les dones i en segon lloc, perquè el sistema només valora la redibilitat i l’acumulació de capital.”

aquí

CCI08092017_0001

Fotografies de l’acte del passat 4 de setembre a Ca la Dona:

dig

Log in with your credentials

Forgot your details?